Ingatlankezelés, mint szakma

Ingatlankezelés, mint szakma

Az ingatlankezelés egy tanulható (OKJ végzettséget adó) szakma, ahol az ingatlankezelő a jövedelemtermelő ingatlanok kezelésével, a kezelésben közreműködő szakértők munkájának irányításával és ellenőrzésével, továbbá hasznosítási, befektetési célú tanulmányok készítésével foglalkozik, javaslatot tesz a befektető céljainak leginkább megfelelő hasznosítási változat bevezetésére. Ingatlankezelés képzésre való jelentkezés feltétele a társasházkezelő szakképesítés megléte. (A társasházkezelő képzéshez nem feltétel az ingatlanközvetítő és értékbecslő valamint az ingatlanvagyon-értékelő OKJ-s végzettség megléte.)

Az albérletkezelő vagy bérleménymenedzser a kiadó lakások és házak teljes körű menedzselését vagyis ingatlankezelés ét vállalja. A bérlő kiválasztásától és minősítésétől kezdve a havi bérleti díj és a fenntartási költségek beszedésén túl az ingatlant rendszeresen ellenőrzi, a jó gazda gondosságával, a tulajdonos érdekeit tartva szem előtt. Az én ingatlankezelőm megbízásával a külföldön vagy vidéken élő ingatlantulajdonos válláról (részben vagy egészben) leveszi a bérleménnyel és a bérlővel kapcsolatos tennivalókat, napi ügyintézési feladatokat.

Az én ingatlankezelőm: Toldy Éva, aki a bérbe adott budapesti lakásokat teljes körűen menedzseli erkölcsi bizonyítvánnyal, szakmai szervezeti tagsággal (MIÉSZ, MIOSZ), felelősségbiztosítással, 15 év szakmai gyakorlattal és az ingatlanmenedzselési szolgáltatás ellátásához megfelelő végzettséggel rendelkezik:

  1. ingatlanközvetítő és értékbecslő (OKJ 52 3439 02)
  2. ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő (OKJ 54 3439 02)
  3. társasházkezelő (OKJ 52 7899 03)
  4. ingatlankezelő (OKJ 52 814 01 0001 54 01)

Jó hír, hogy az ingatlankezelés, ingatlanmenedzselés megtanulható! Legnagyobb értékünk a lakásunk, melynek bérbeadásával évente 5-7%-os hozamot is elérhetünk. Nem mindegy azonban, hogy a bérleti idő lejáratát követően hogyan, milyen állapotban kapjuk vissza az ingatlant a bérlőtől. Szerencsés esetben kitakarítva, kifestve. De mit lehet tenni, ha a bérlő nem akar kiköltözni és nem fizeti a lakás fenntartási költségeit? Hogyan adjunk ki lakást kisgyermekkel költözőknek, milyen feltételek és szabályok vonatkoznak a bérbeadókra és a bérlőkre? Milyen a tökéletes bérleti szerződés?

Toldy Éva – az én ingatlankezelőm – havonta egyszer megosztja tudását a BérbeAdóNap a BérbeAdóknak képzésen, ahol az adózástól kezdve a bérlő kiköltöztetéséig rengeteg hasznos és fontos információval gazdagodnak a résztvevők. Az oktatásra előzetesen jelentkezni kell!

hívja a kezelőt